φορητός Απινιδωτής σώσουμε ζωές

Φορητός Απινιδωτής – όλοι μπορούμε να σώσουμε ζωές

1,2,3… σε πόσα λεπτά φτάνει το ασθενοφόρο στο χώρο σας;

Όταν συμβεί ξαφνική καρδιακή ανακοπή, η πιθανότητα επιβίωσης μειώνεται κατά 10% με κάθε λεπτό που περνάει χωρίς απινίδωση. Υπάρχει όμως πιθανότητα επιβίωσης 70% εάν η απινίδωση λάβει χώρα μέσα σε 3 λεπτά από την ξαφνική καρδιακή ανακοπή. Αυτό αυξάνεται στο 90% εάν η απινίδωση πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα λεπτό από την ξαφνική καρδιακή ανακοπή.

O φορητός Απινιδωτής – Πού είναι απαραίτητος;

Νομικά η τοποθέτηση ενός απινιδωτή είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους που πληρούν ορισμένα κριτήρια (δείτε το σχετικό νόμο ΦΕΚ 219/τΒ/22.2.2007).

Ακόμη και αν ο νόμος δεν ισχύει για το χώρο σας, αναλογιστείτε πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα λεπτά μετά την καρδιακή ανακοπή. Εάν είστε υπεύθυνος ένας δημόσιου ή ιδιωτικού χώρου, σκεφτείτε σοβαρά την αγορά ενός απινιδωτή για να σώσετε μια ζωή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ένας απινιδωτής συνιστάται για δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία, συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα, αεροδρόμια, γήπεδα, γυμναστήρια, χώρους συναυλιών, πλοία, σχολεία, ναούς, εργοστάσια, ιδιωτικές εταιρίες, περιπολικά αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα, ακόμα και σε κατοικίες.

Διαβάστε διάφορα άρθρα σχετικά με τους απινιδωτές:

Απινιδωτές στα σχολεία ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου

Απινιδωτές σε δημόσια κτίρια της Ηπείρου

Φορητοί Απινιδωτές, χρειάζονται πραγματικά σε μια επιχείρηση;

Πώς χρησιμοποιείται ένας φορητός απινιδωτής;

Οι αυτόματοι φορητοί απινιδωτές είναι σχεδιασμένοι για να χρησιμοποιούνται σε έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση ιατρική βοήθεια.  Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε πολίτη ηλικίας άνω των 12 ετών που έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Τα σεμινάρια πρέπει να περιλαμβάνουν : την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), την χρήση του αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή και την τεχνητή αναπνοή.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη διοργάνωση σεμιναρίων για Πρώτες Βοήθειες.

 

Σώστε μια ζωή, σας έχουμε την λύση…

Ο RESCUE SAM είναι ένας ημι-αυτόματος φορητός απινιδωτής. Είναι σχεδιασμένος για μια γρήγορη και εύκολη αντιμετώπιση κοιλιακών μαρμαρυγών (VF) και κοιλιακών ταχυκαρδιών (VT).

Ο απινιδωτής οδηγεί τον διασώστη σταδιακά μέσω της καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ)  εφόσον διαθέτει ηχητικές και οπτικές οδηγίες (και στα ελληνικά). Χάρη στον εξεζητημένο αλγόριθμο ανάλυσης, η συσκευή κάνει αυτόματη ανάλυση του ρυθμού του ηλεκτροκαρδιογραφήματος του ατόμου για να καθορίσει εάν απαιτείται απινίδωση. Λειτουργεί με μπαταρία λιθίου και είναι εύκολος στην μεταφορά και τη χρήση.

Αποκτήστε τον απινιδωτή RESCUE SAM στο online-shop ή στο κατάστημά μας.